ANNONS

Scones

/

Hej vänner ♥ Det är många som söker efter scones nu på bloggen. Kanske är det så att nu när det är sommarlov och många har semester så lägger man lite mer tid på frukosten och vill baka eget bröd 😀 Hoppas att det är så för scones är ju verkligen gott.

Egentligen tar det inte särskilt lång tid att baka scones eftersom det är ett bakpulverbröd. Det betyder ingen jäsning och brödet är klart för gräddning så fort man arbetat ihop degen. Lite kladdig om händerna blir man men det går ju att tvätta bort.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Receptet ger 4 brödkakor som är skurna i 4 delar

Vill ni istället baka scones som tekakor – KLICKA HÄR

Recept

  • 100 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Dela smör i bitar. Arbeta ihop smöret med allt utom mjölk. Tillsätt mjölken.
  2. Dela den kladdiga degen i 4 delar. Forma varje del till runda kakor Ø ca 12 cm (använd mjölad hand)
  3. Snitta ett kors i varje kaka. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i 10 min.

Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

När man bakar scones så blir degen väldigt kladdig. Med mjölad hand blir degen enklare att baka ut. På denna bilden är det Ludwig som håller i bunken.

Fyra degkakor får man ut på detta receptet. Innan gräddning ska varje degkaka naggas och skäras som ni ser här.

Efter 10 minuter i ugnen är de klara. Scones är godast att äta nybakade, gärna med ost och paprika på. Oscar satt i mitt knä när jag tog den sista bilden.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00