ANNONS

Kladdkaka med daimgrädde

/

Åh vad härligt det här känns. Idag vänner ska ni få ett tips på en riktigt supergod kladdkaka 😛

Kladdkaka med daim eller daimgrädde som jag kallar det, det är smaskens det.

Hoppas att jag och Fanny kan fresta er till att baka denna kladdkakan nästa gång det är dags för fika, för den här kladdkakan är galet god. Förbered gärna kladdkaksbotten dagen innan servering. Då blir den perfekt.

KLADDKAKA MED DAIMGRÄDDE – Ett topprecept

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Daimgrädde : 2,5 dl vispgrädde, 1,5 msk kakao, 1,5 msk florsocker och 2 st daim

Gör så här:

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen (gärna under natten)
  3. Daimgrädde : Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt.
  4. Hacka daim och vänd ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim

    Låt oss fresta med en kladdkaka

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

När kladdkakan är nybakad så är den både rinnig och väldigt kladdig.

Efter några timmar, eller ännu hellre i kylen under natten så stelnar den till perfekt konsistens.

Daimgrädde breder man på kladdkakan när kladdkakan är kall.

Oscar och Fanny ♥

Smaskelismaskens

Denna kladdkakan ingår i kategorin EDITHS BÄSTA där samlar jag alla mina topprecept 😀

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00