Inlägget innehåller annonslänkar
Kladdkaka med daimgrädde
Åh vad härligt det här känns. Idag vänner ska ni få ett tips på en riktigt supergod kladdkaka 😛 Kladdkaka med daim eller daimgrädde som jag kallar det, det är smaskens det.
Hoppas att jag och Fanny kan fresta er till att baka denna kladdkakan nästa gång det är dags för fika, för den här kladdkakan är galet god. Förbered gärna kladdkaksbotten dagen innan servering. Då blir den perfekt.
KLADDKAKA MED DAIMGRÄDDE – Ett topprecept
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Recept
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
Daimgrädde : 2,5 dl vispgrädde, 1,5 msk kakao, 1,5 msk florsocker och 2 st dubbeldaim
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
- Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen (gärna under natten)
- Daimgrädde : Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt.
- Hacka daim och vänd ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim
Låt oss fresta med en kladdkaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor
När kladdkakan är nybakad så är den både rinnig och väldigt kladdig. Efter några timmar, eller ännu hellre i kylen under natten så stelnar den till perfekt konsistens. Daimgrädde breder man på kladdkakan när kladdkakan är kall.
Oscar och Fanny ♥