ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pastasås med skinka och champinjoner

/

Hej vänner ❤️ Så här såg middagen ut hemma hos oss idag. Det var både enkelt och gott, en pasta med en krämig och god skinksås (som jag även hade champinjoner i) mmm… jag älskar verkligen detta. Den krämiga såsen är nästa för god, man vill ha mer och mer… och plötsligt är man proppmätt 🤪

Arbetsinsatsen blev under 10 minuter så detta kan man verkligen kalla för lättlagad mat. Hoppas att ni blir sugna på att testa. Här kommer receptet :

PASTASÅS MED SKINKA OCH CHAMPINJONER (ca 3 port)

Recept

  • 100 g rökt skinka (eller kalkon)
  • 1 konserv champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g färskost
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Strimla skinka. Skiva champinjoner. Fräs i smör. Häll på vatten. Låt buljongtärningen smälta ner.
  2. Rör i vispgrädde och färskost. Låt småputtra en stund. Smaka av med cayennepeppar. Servera skinksåsen med pasta och sallad.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Strimla först skinkan med kniv eller klipp med en sax. Om champinjonerna är hela så dela även dem. Det går lika bra att använda färska champinjoner istället för konserverade.

När skinkan och champinjoner fräst i en klick smör så häller ni på vatten. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt och kolla så att den smält ordentligt. Blanda sedan ner grädde och färskost.

När skinksåsen småputtrat en stund, smaka av med cayennepeppar. Eftersom skinkan är salt så brukar det inte behövas något extra salt i såsen men smaka och känn efter. Alla tycker vi olika.

Här ser ni hur krämigt och gott det blir med färskost i skinksåsen. Det behövs inte så mycket, ett halvt paket som väger 150 g brukar jag ta. Det blir ju då 75 g. Naturell färskost är det som jag använder till detta receptet.

Och så är det dags för servering. Salladen som ni ser på bilden är strimlad romansallad. Den gillar jag mycket. Receptet är enkelt och innehåller få ingredienser och är galet gott så därför hamnar det i kategorin EDITHS BÄSTA

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00