Frallor med rågsikt

Hej alla. Här kommer ett nytt brödrecept 😀 I mitt skafferi fanns det en påse rågsikt så det använde jag till de här frallorna. Och vetemjöl för det tycker jag blir gott att blanda ut rågsikten med. Ganska ljusa frallor men ändå en smak av råg. Supergoda! Testa gärna mitt recept, det kommer här:

FRALLOR MED RÅGSIKT (24 st)

Baka även FANTASTISKA BRÖDET NR. 2

.

Recept

 • 5 dl vatten
 • 0,75 dl rapsolja
 • 50 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 5 dl rågsikt
 • ca 8 dl vetemjöl

Topping: vetemjöl

.

Gör så här:

 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt salt och strösocker.
 2. Arbeta in rågsikt och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en längd som delas i 6 bitar.
 4. Doppa snittytan på varje bit i vetemjöl. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

.

Nedan kommer lite fler bilder på frallorna (och på en brödsugen liten Oscar)

Hur långa längder ni bakar ut av degen spelar inte så stor roll, det är inte heller så noga med formen på frallorna. Trevligt om de har lite olika former tycker jag. Det ser hembakat och gott ut 😛

Oscar är med när jag fotar. Han vill smaka!

Att doppa snittytan på bröden i vetemjöl gör frallorna extra fina

Här har jag delat en av frallorna på mitten för att visa er hur fluffiga de blir. Är man noga med temperaturen på vattnet och rapsoljan, det ska ju vara fingervarmt. Och låter degen jäsa under bakduk på en dragfri och gärna lite varm plats, då blir bröden så här fluffiga.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..