ANNONS

Kolakladdkaka

/

VÄRLDENS GODASTE KOLAKLADDKAKA

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 150 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg

.

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ihop allt utom ägg. När smeten är slät rör ni ner äggen.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min.

Servera kolakladdkaka kylskåpskall med tex vispad grädde och hallon

5 minuter tar det att baka världens godaste kolakladdkaka

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Ett tips.

Många känner sig osäkra på skillnaden mellan karamelliserad mjölk och kondenserad mjölk när man står där vid bakhyllan i affären.

Här ser ni en tydlig bild på karamelliserad mjölk, det är det som ni ska använda till kolakladdkakan

Karamelliserad mjölk är kola på burk. Den ska inte kokas.

Den här typen av kola kallas även för dulce de leche

I länken finns en till kolakladdkaka – KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK

När ni rört ihop allt utom äggen till en jämn och fin smet så är det dags att även röra ner äggen. Alla tre på en gång.

Smeten ska inte vispas.

När kladdkakan har stelnat i kylen så är det fint att pudra florsocker över den innan servering.

Bakar ni kladdkakan på morgonen så hinner den stelna till eftermiddagen.

Det går också bra att låta kladdkakan stelna i kylen under natten. Är det bråttom så kan ni ställa in den i frysen istället.

Och så en klick vispad grädde och hallon till. Mums! 5 minuter tar det att baka kolakladdkaka resten sköter ugnen.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

1
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00