Kolakladdkaka

VÄRLDENS GODASTE KOLAKLADDKAKA

TIPS! Testa även mina barnsligt goda SMARTIESKAKOR

.

Recept

  • 150 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg

.

Gör så här:

Smält smör. Rör ihop allt utom äggen. När smeten är slät rör ner äggen. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min.

Servera kolakladdkaka kylskåpskall med tex vispad grädde och hallon

.

Nedan ser ni beskrivande bilder

Jag vet att många är osäkra på skillnaden mellan karamelliserad mjölk och kondenserad mjölk när man står där vid bakhyllan i affären. Därför visar jag er här en tydlig bild på karamelliserad mjölk som ni kan kika på när ni är och handlar. Karamelliserad mjölk ska ni använda och inget annat.

Karamelliserad mjölk är som färdig kola på burk. Den ska inte kokas. Den här typen av färdig kola kallas även för dulce de leche (HÄR hittar ni en till kladdkaka med karamelliserad mjölk)

När ni rört ihop allt utom äggen till en jämn och fin smet så är det dags att även röra ner äggen. Alla tre på en gång. Smeten ska inte vispas.

När kladdkakan har stelnat i kylen så är det fint att pudra florsocker över kladdkakan innan servering. Bakar ni den på morgonen så hinner kladdkakan stelna till eftermiddagen, det går ju också bra att låta den stelna i kylen under natten om man hellre vill. Är det riktigt bråttom så kan man ställa in den i frysen istället.

Och så en klick vispad grädde och hallon till. Mums!! 5-10 minuter tar det att baka kolakladdkaka resten sköter ugnen.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..