Räkpaj med vitlöksost

Hejsan! Hoppas att allt är bra med er. Så här såg det ut på min tallrik idag. Potatisgratäng, köttbullar, räkpaj och grönsaker. Mycket smaskigt och särskilt god var räkpajen så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på den till er. I äggstanningen använde jag färskost med smak av vitlök och örter och så tillsatte jag lite dill också. Väldigt lyckat blev det och här kommer receptet 😀 Varsågoda!

Steg 1 Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk vatten

Gör så här: Arbeta ihop allt och tryck ut i en pajform. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 min.

.

Steg 2 Fyllning

300 g skalade räkor

2 dl riven ost

2 dl creme fraiche 34%

150 g färskost (vitlök/örter)

2 ägg

1 msk hackad dill

.

Gör så här:

Låt räkorna rinna av i en sil. Lägg räkorna i det gräddade pajskalet. Strö på ost. Rör ihop övriga ingredienser.

Häll blandningen över räkorna och osten. Grädda mitt i ugnen 175° tills pajen stelnat, 30-40 min. 

Servera räkpajen ljummen med tex. sallad och vitlökssås eller på buffé

.

Nedan ser ni beskrivande bilder

Nu är pajskalet förgräddat. Jag har lagt i avrunna räkor och riven ost

Här rör jag ihop creme fraiche, färskost, ägg och (fryst) hackad dill. Salt och peppar behövs inte tillsättas.

Blandningen häller jag över räkorna och osten som ligger i pajskalet. När pajen är färdiggräddad (kolla med provsticka) så brukar jag låta den stå en stund och svalna. Ljummen räkpaj är godast 😀 Lycka till!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..