ANNONS

Räkpaj med vitlöksost

/

Hejsan vänner. Hoppas att allt är bra med er.

Så här såg det ut på min tallrik idag. Potatisgratäng, köttbullar, räkpaj och grönsaker.

Mycket smaskigt och särskilt god var räkpajen så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på den till er.

I äggstanningen använde jag färskost med smak av vitlök och örter och så tillsatte jag lite dill också. Väldigt lyckat blev det och här kommer receptet 😀

RÄKPAJ MED VITLÖKSOST

Laga även en fantastisk BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning

  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 150 g färskost ( vitlök och örter )
  • 2 ägg
  • 1 msk hackad dill

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk vatten

Gör så här:

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 175° i 10 min.
  2. Fyllning : Låt räkor rinna av i en sil. Lägg räkorna i pajskalet. Strö på ost. Rör ihop övriga ingredienser.
  3. Häll blandningen över räkorna och osten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° tills pajen stelnat (30-40 min.)

Servera räkpajen ljummen med tex. sallad och vitlökssås eller på buffé

Nu är pajskalet förgräddat. Jag har lagt i avrunna räkor och riven ost

Här rör jag ihop creme fraiche, färskost, ägg och (fryst) hackad dill. Salt och peppar behövs inte tillsättas.

Blandningen häller jag över räkorna och osten som ligger i pajskalet. När pajen är färdiggräddad (kolla med provsticka) så brukar jag låta den stå en stund och svalna.

Ljummen räkpaj är godast 😀

Lycka till!

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00