ANNONS

Ajvarsås

/

Ajvar är gott! Brukar ni använda det i matlagningen? Ajvar består av jättemycket paprika, gillar ni inte paprika så tycker ni nog inte om ajvar men om ni precis som mig gillar paprika så är det här något för er.

Idag tänkte jag tipsa er om en god sås man kan göra med ajvar, den är så enkel att ett recept behövs inte men en liten beskrivning kommer här nedan.

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Man kan göra ajvar själv men jag tycker det är smidigt att köpa en burk med färdig. Det finns både mild och stark och vilken man väljer är en smaksak. Denna gången använde jag mild.

Såsen jag ville tipsa er om är helt enkelt en klick ajvar som man rör ut med grädde. Svårare än så är det inte.

Ta så mycket ajvar som går åt till middagen och späd med grädde tills ni får den konsisitens ni önskar. Jag gör såsen kall men man kan ju varma den i en kastrull om man vill.

Ajvarsås passar till det mesta. Denna gången anväde jag den till köttfärslimpa men det är också gott att använda till grillat, både kött och fågel.

Hoppas att ni blir sugna på att testa 😀

Recept på köttfärslimpa hittar ni HÄR

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00