Ajvarsås

Ajvar är gott! Brukar ni använda det i matlagningen? Ajvar består av jättemycket paprika, gillar ni inte paprika så tycker ni nog inte om ajvar men om ni precis som mig gillar paprika så är det här något för er. Idag tänkte jag tipsa er om en god sås man kan göra med ajvar, den är så enkel att ett recept behövs inte men en liten beskrivning kommer här nedan.

Man kan göra ajvar själv men jag tycker det är smidigt att köpa en burk med färdig. Det finns både mild och stark och vilken man väljer är en smaksak. Denna gången använde jag mild.

Såsen jag ville tipsa er om är helt enkelt en klick ajvar som man rör ut med grädde. Svårare än så är det inte. Ta så mycket ajvar som går åt till middagen och späd med grädde tills ni får den konsisitens ni önskar. Jag gör såsen kall men man kan ju varma den i en kastrull om man vill.

Ajvarsås passar till det mesta. Denna gången anväde jag den till köttfärslimpa men det är också gott att använda till grillat, både kött och fågel. Hoppas att ni blir sugna på att testa 😀 (Recept på köttfärslimpa hittar ni HÄR)

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..