ANNONS

Saffranskaka

/

Hej! Vet ni jag hade sådan tur när jag kikade i skafferiet, där fanns ett paket SAFFRAN det har legat där sedan i julas, alldeles bortglömt. I eftermiddag blir det saffranskaka när barnen kommer hem efter skolan. Hoppas att de är sugna på det. Receptet på saffranskaka kommer här:

MYCKET SAFTIG SAFFRANSKAKA

TIPS! Testa även min supergoda NUTELLACRISP

Recept
  • 1 påse saffran 0,5 g
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
.
Gör så här:
Kavla på saffranspåsen, se tips nedan!
.
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, saffran, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner blandningen. Rör ihop till en slät smet.
.
Grädda saffranskakan i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Låt svalna i formen. Pudra ev. över florsocker innan servering.
.
.
Här kommer beskrivande bilder
Jag brukar börja med att smöra och bröa formen med ströbröd, i botten av formen har jag klämt fast bakplåtspapper. På detta sättet lossnar kakan lätt efter gräddning. Låt den bara svalna lite först innan ni tar bort ringen på formen.
För att få fram saffransmaken ordentligt så tycker jag att det funkar bra att kavla lite på saffranspåsen. En vanlig kavel som på bilden kan ni använda eller något annat som går att rulla över påsen, tex. ett glas.
Här har jag blandat ihop hela smeten. Det är saffran som är de röda prickarna. Något som alltid är viktigt när man bakar mjuka kakor är att blanda bakpulver med vetemjöl innan man rör ner det i smeten. Gör man inte det så är risken att inte bakpulvret fördelas jämnt i kakan och då kan det bli pannkaka av alltihop.
Fluffig och fin, härligt gul, saftig och god! Precis som en saffranskaka ska vara. På toppen har jag pudrat rikligt med florsocker.
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00