ANNONS

Kolasnittar med kanel

/

Hej alla, hoppas att ni har det bra trots det gråa och trista vädret. Jag vet inte om jag längtar till jul eller vad det är som gör att jag har börjat tänka på julkakor och annat julgott, jag är så sugen på att baka med saffran (som jag gjorde igår), kanel och pepparkakskrydda.

Varje jul brukar jag baka en mjuk pepparkaka, den är jag också så sugen på men idag hade jag inte ingredienser hemma till den så istället testade jag att baka kolasnittar som jag toppade med kanel 😀

Ojojoj, vad gott det luktade när kakorna gräddades i ugnen. När det luktar kanel hemma då känns det hemtrevligt. Och så goda de blev! Så här gjorde jag:

KOLASNITTAR MED KANEL (20 st)

.

Recept

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Topping: Valfri mängd kanel

.

Gör så här:

  1. Kör ihop alla ingredienser med elvisp. Forma till en deg.
  2. Dela degen i två delar. Rulla ut två längder lika långa som ugnsplåten. Lägg dem på plåten. Platta till lite. Täck med kanel
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Skär de varma längderna i sneda bitar.

.

Nedan ser ni beskrivande bilder

Till vänster ser ni hur degen ser ut när jag kört ihop den med elvisp.

På höger sida har jag tryckt ihop den smuliga degen till en stor boll. Den bollen ska ni sedan dela i två bitar.

Här har jag rullat ut de två degbitarna till längder som är ungefär lika långa som plåten. Mina plåtar behöver inte bakplåtspapper, det är olika mellan alla ugnsplåtar. Behövs bakplåtspapper så lägger ni det på plåten innan ni lägger dit längderna.

Platta till längderna lite och strö sedan på kanel. Mängd efter eget tycke. Men snåla inte.

När kolasnittarna gräddats klart och fortfarande är ganska varma (efter att ha vilat några minuter på plåten efter gräddning) skär då upp dem i sneda bitar. Jag använde pizzaskärare men en vass kniv går lika bra.

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00