ANNONS

Kladdkaksmuffins

/

Hej med ett nytt recept ♥

Vi har en tjej i familjen som är världens bästa på att baka kladdkaksmuffins 😛 Tilde är det som är så bra på att baka det.

Hon har bakat de kladdmuffins som ni ser här på bilderna och hon delar gärna med sig av sitt recept. Varsågoda!

KLADDKAKSMUFFINS (ca 10 st)

Klicka på länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker (vispa ej) Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt i äggblandningen. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Fördela smeten i 10 små muffinsformar. Det ska vara mycket smet i varje form.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min. Muffinsen är lös i mitten när ni plockar ut dem från ugnen. Låt stelna i tex. kylen.

Servera kladdkaksmuffins med vispad grädde eller vaniljglass (går bra att frysa)

Här ser ni hur kladdiga kladdkaksmuffins är i mitten.

Längre än så här ska ni inte grädda dem. Låt muffinsen stelna lite innan servering så blir de perfekta

Oscar blev mycket intresserad av kladdkaksmuffinsen 😛

Att lägga en kula glass i gropen på kladdkaksmuffins passar bra.

Grädde är också gott att toppa med och kanske en jordgubbe om ni har det hemma.

Detta receptet får hoppa in i EDITHS BÄSTA

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00