Kladdkaksmuffins

Hej med ett nytt recept! Vi har en tjej i familjen som är världens bästa på att baka kladdkaksmuffins 😛 Tilde är det som är så bra på att baka det. Hon har bakat de kladdmuffins som ni ser här. Vill ni kika på bilder från hennes konfirmation – KLICKA HÄR. Snäll är hon också som delar med sig av sitt fantastiska recept och jag har fått lova ge det till er. Här kommer det:

KLADDKAKSMUFFINS (ca 10 st)

.

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt

.

Gör så här:

Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker (vispa ej) Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt i äggblandningen. Rör sist ner det smälta smöret.

Fördela smeten i 10 små muffinsformar. Det ska vara mycket smet i varje form. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min. Muffinsen är lös i mitten när ni plockar ut dem från ugnen.

Låt stelna i tex. kylen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass (Muffinsen går bra att frysa)

Här ser ni hur kladdiga kladdkaksmuffinsen är i mitten. Längre än så här ska ni inte grädda dem. Låt dem sedan stelna lite innan servering så blir de perfekta 😀 TIPS Vill ni baka snickerskaka – KLICKA HÄR

Oscar blev lika intresserad av kladdkaksmuffins som han blev av saffranskakan  😀 Jag måste ju berätta för er att han har börjat gå här hemma nu, så kul!! Imorgon ska jag lägga upp en film på Instastory så att ni får se (#madameedithblogg)

Att lägga en kula glass i gropen på kladdkaksmuffinsen passar bra. Grädde är också gott att toppa med och kanske en jordgubbe om ni har det hemma. Detta receptet får hoppa in i EDITHS BÄSTA

LOADING..