Pitabröd

pitabröd

PITABRÖD (15 st)

Baka även mina goda TUNNBRÖD I STEKPANNA

 

Recept
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl
.
Gör så här:
  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite vatten.
  2. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Låt degen jäsa i bunken under bakduk 1 timme.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ev. in mer vetemjöl. Forma till ca 15 st tunna pitabröd tjocklek ca 0,5-1 cm. 
  4. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 6-7 min.
.
.
TIPS! Vill ni fylla pitabröden med VÄRLDENS GODASTE köttfärsröra med vitkål – KLICKA HÄR
.
.

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..