Pitabröd

PITABRÖD (15 st)
Baka även supergoda TUNNBRÖD I STEKPANNA
Recept
- 5 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 msk strösocker
- 2 msk matolja
- 2 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- ca 10 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite vatten.
- Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Låt degen jäsa i bunken under bakduk 1 timme.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta ev. in mer vetemjöl. Forma till ca 15 st tunna pitabröd tjocklek ca 0,5-1 cm.
- Grädda mitt i ugnen 275° i ca 6-7 min. TIPS! Vill ni fylla pitabröden med VÄRLDENS GODASTE köttfärsröra med vitkål – KLICKA HÄR
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

0