ANNONS

Bullekaka

/

BULLEKAKA

Här hittar ni fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 1 msk kardemumma (kärnor)
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 g färskost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Mortla kardemumma.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner färskost (naturell)
  3. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med kardemumma.
  4. Grädda i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm Långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Börja med att mortla kardemumma. Mät upp 1 msk kardemummakärnor och krossa dem sedan i morteln. Gå loss rejält med morteln så att ni får ut kardemummasmaken ordentligt ur kärnorna.

När ni har vispat ägg och strösocker pösigt så vispar ni (med elvispen) ner färskosten. Sedan rör ni ner mjölblandningen och mortlad kardemumma i smeten.

Här ser ni mortlad kardemumma som svarta prickar i smeten. Nu ska kakan gräddas.

Och nu är kardemummakakan klar. Är ni noga när ni smörjer och bröar formen så är det lätt att lossa kakan från formen. Jag bröar med ströbröd.

Pudra kakan med florsocker innan servering. Snåla inte!

Så här ser kakan ut när ni skär upp den. Inte riktigt som en sockerkaka, den är mer kompakt och påminner om bullar.

Har ni baka denna kakan innan så förstår ni hur jag menar.

Använd en vass kniv när ni skär upp fina bitar.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00