Bullekaka

Hej, det blev lite ändrade planer igår. Jag hade tänkt att baka kanelbullerutor till Tildes skolutflykt. Jag hade köpt hem grejer för att kunna baka det, bland annat färskost till fyllningen. Vad jag hade missat var att kolla hur mycket smör vi hade hemma. Det fanns så lite så att baka bullar var bara att glömma, att åka till affären igen var jag inte sugen på dessutom sov Oscar när jag skulle börja baka. Efter snabb googling hittade jag en sockerkaka med kardemumma på Arlas hemsida, den innehöll förskost och inget smör så jag bakade den istället. Åh, jösses så god den blev. Rekommenderas starkt! Saftig och god med färskost i smeten, så här gjorde jag:

Recept på en kardemummakaka med färskost som jag kallar för bullekaka 😀

*

Recept

1 msk kardemumma (kärnor)

3 ägg

2,5 dl strösocker

150 g färskost

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Topping: Florsocker

*

Gör så här:

Mortla kardemumma. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner färskost (naturell)

Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med kardemumma.

Grädda i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm Långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.

*

Nedan ser ni beskrivande bilder (Bloggens STARTSIDA hittar ni HÄR)

Börja med att mortla kardemumma. Mät upp 1 msk kardemummakärnor och krossa dem sedan i morteln. Gå loss rejält med morteln så att ni får ut kardemummasmaken ordentligt ur kärnorna.

När ni har vispat ägg och strösocker pösigt så vispar ni (med elvispen) ner färskosten, sedan rör ni ner mjölblandningen och mortlad kardemumma i smeten.

Här ser ni den mortlade kardemumman som svarta prickar i smeten. Nu ska kakan gräddas.

Och nu är kardemummakakan klar. Är ni noga när ni smörjer och bröar formen så är det lätt att lossa kakan från formen. Jag bröar med ströbröd. TIPS! Har ni testat att baka kolakladdkaka ? RECEPT HÄR

Pudra kakan med florsocker innan servering. Snåla inte!

Så här ser kakan ut när ni skär upp den. Inte riktigt som en sockerkaka, den är mer kompakt och påminner om bullar. Har ni baka denna kakan innan så förstår ni hur jag menar.

Använd en vass kniv när ni skär upp fina bitar.

För fler tips om godsaker följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler mjuka kakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..