ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med nougat

/

Hej vänner ♥ Kladdkaka med nougat alltså så gott! Detta måste ni testa att baka. Nomnom…

Jag hade funderat ett tag på att göra en kladdkaka med nougat i, jag ville hitta på en egen variant av nougatkladdkaka 😛 En som skulle bli precis så galet god som jag önskade. Jag klurade ett tag och detta blev resultatet. Jag är så nöjd!

Fyra dubbelnougat delade jag i bitar och tryckte ner i en vanlig kladdkakssmet. Smeten fick lite mindre kakao än vad jag brukar använda. Jag ville att nougten skulle få en tydlig smak och att inte kakao skulle ta över för mycket. Det blev riktigt bra

Cirka 1 cm tjocka nougatbitar fördelade huller om buller i smeten som ni ser på denna bilden. Nougat ligger gömd inne i kladdkakan som en liten överraskning. På utsidan ser det ut som en vanlig klassisk kladdkaka pudrad med florsocker, receptet kommer här:

KLADDKAKA MED NOUGAT

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dubbelnougat

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smöret.
  2. Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm. Dela 4 dubbelnougat i ca 1 cm stora bitar. Tryck ner i hela kladdkakan.
  3. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min.Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. hallon och vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Denna kladdkakan kommer jag att baka många gånger igen, helt fantastisk god! Hoppas att ni också blir sugna på att baka den.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00