Kladdkaka med nougat

 

Kladdkaka 2
Kladdkaka med nougat alltså så gott!! Jag har klurat ett tag på att göra en kladdkaka med nougat i, att hitta på en egen variant av nougatkladdkaka 😛 Och så här blev den.

Nougat 1
Fyra dubbelnougat delade jag i bitar och tryckte ner i en vanlig kladdkakssmet. Smeten fick lite mindre kakao än vad jag brukar använda, jag ville att nougten skulle få en tydlig smak och att inte kakao skulle ta över för mycket. Det blev riktigt bra

Kladdkaka nougat
Cirka 1 cm tjocka bitar fördelade huller om buller i smeten som ni ser på denna bilden. Nougaten ligger gömd inne i kladdkakan som en liten överraskning. På utsidan ser det ut som en vanlig klassisk kladdkaka pudrad med florsocker. Recept på kladdkaka med nougat kommer här:

Kladdkaka nougat 1

KLADDKAKA MED NOUGAT
.
Recept
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dubbelnougat
.
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smöret.
.
Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm. Dela 4 dubbelnougat i ca 1 cm stora bitar. Tryck ner i hela kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min Serveras kylskåpskall med tex hallon och lättvispad grädde
Kladdkaka nougat 2
Denna kladdkakan kommer jag att baka många gånger igen, helt fantastisk god! Hoppas att ni också blir sugna på att baka den.
Kladdkaka nougat 3

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..