Kladdkaka med nougat

Hej vänner ♥ Kladdkaka med nougat alltså så gott! Detta måste ni testa att baka. Nomnom…

Jag hade funderat ett tag på att göra en kladdkaka med nougat i, jag ville hitta på en egen variant av nougatkladdkaka 😛 En som skulle bli precis så galet god som jag önskade. Jag klurade ett tag och detta blev resultatet. Jag är så nöjd!

Fyra dubbelnougat delade jag i bitar och tryckte ner i en vanlig kladdkakssmet. Smeten fick lite mindre kakao än vad jag brukar använda. Jag ville att nougten skulle få en tydlig smak och att inte kakao skulle ta över för mycket. Det blev riktigt bra

Cirka 1 cm tjocka nougatbitar fördelade huller om buller i smeten som ni ser på denna bilden. Nougat ligger gömd inne i kladdkakan som en liten överraskning. På utsidan ser det ut som en vanlig klassisk kladdkaka pudrad med florsocker, receptet kommer här:

KLADDKAKA MED NOUGAT

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dubbelnougat

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner smöret.
  2. Häll smeten i smord springform ca Ø 24 cm. Dela 4 dubbelnougat i ca 1 cm stora bitar. Tryck ner i hela kladdkakan.
  3. Grädda mitt i ugnen 150° i 30 min.Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. hallon och vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

Denna kladdkakan kommer jag att baka många gånger igen, helt fantastisk god! Hoppas att ni också blir sugna på att baka den.

0
27

Kycklinggratäng med körvel

Kycklinggratäng med körvel 😀 Supergod, lyxig och perfekt till fredagsmyset eller lördagskvällen. Den måste ni testa, receptet kommer här:

(Körvel är en krydda, finns i kryddhyllan i mataffären)

KYCKLINGGRATÄNG MED KÖRVEL (3-4 port)

Laga även den fantastiska FLÄMTANDE UTTERN

Recept

  • 1 paket bacon
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk torkad körvel
  • Salt och vitpeppar

Topping : Tomater och riven ost

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar. Knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Bena ur och dela kycklingen. Lägg allt i ugnsform.
  2. Rör ihop övriga ingredienser till en sås. Salt och peppar efter tycke (var försiktig med saltet eftersom bacon är salt)
  3. Häll såsen i gratängformen. Lägg på skivad tomat och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20min. Servera kycklinggratängen med tex. jasminris, sallad och DETTA BRÖDET

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Här har jag benat ur kyckling och lagt den i en gratängform tillsammans med knaperstekt bacon

Det är gott att toppa kycklinggratäng med skivade tomater, mängd efter eget tycke. Jag hittade en rejäl brödkniv att skiva mina tomater med, det funkade bra.

Över tomatskivorna river man sedan ost. Och så in i ugnen tills gratängen fått fin färg, i ca 20 min.

0
25

Bullekaka

BULLEKAKA

Här hittar ni fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 1 msk kardemumma (kärnor)
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 g färskost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Mortla kardemumma.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa ner färskost (naturell)
  3. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med kardemumma.
  4. Grädda i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm Långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med vetebröd & bullekakor

Börja med att mortla kardemumma. Mät upp 1 msk kardemummakärnor och krossa dem sedan i morteln. Gå loss rejält med morteln så att ni får ut kardemummasmaken ordentligt ur kärnorna.

När ni har vispat ägg och strösocker pösigt så vispar ni (med elvispen) ner färskosten. Sedan rör ni ner mjölblandningen och mortlad kardemumma i smeten.

Här ser ni mortlad kardemumma som svarta prickar i smeten. Nu ska kakan gräddas.

Och nu är kardemummakakan klar. Är ni noga när ni smörjer och bröar formen så är det lätt att lossa kakan från formen. Jag bröar med ströbröd.

Pudra kakan med florsocker innan servering. Snåla inte!

Så här ser kakan ut när ni skär upp den. Inte riktigt som en sockerkaka, den är mer kompakt och påminner om bullar.

Har ni baka denna kakan innan så förstår ni hur jag menar.

Använd en vass kniv när ni skär upp fina bitar.

0
20