ANNONS

Tunnbröd i ugn

/
Tunnbrod 1 5b9b9c2a02f91

Hej vänner ♥ Idag ska jag visa er hur jag gör när jag bakar 

tunnbröd i ugn 

😀 Tunnbröd är så bra att ha hemma, perfekt att frysa och går så snabbt att tina.

På ett par minuter har fryst tunnbröd tinat i rumstemperatur.

Här på bilden har jag fyllt tunnbrödet med sallad, paprika, ost och skagenröra (köpt) Supergott kan jag lova! Ibland rullar vi in ett nystekt ägg ihop med några skivor ost i tunnbröd och låter osten smälta, det är också gott.

Tunnbrod 2 5b9b9c2c0c475

TUNNBRÖD I UGN (15 st)

Här hittar ni recept på TUNNBRÖD I STEKPANNA

Recept

  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 dl kruskakli
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lägg i salt, strösocker och smulad jäst i en degbunke.
  2. Smält smör. Häll på vatten. Värm till fingervarmt (37°)
  3. Lös upp jästen med lite av blandningen. Häll på resten av blandningen och arbeta in övriga ingredienser.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela i ca 15 bitar.
  6. Kavla ut tunna brödkakor med en vanlig brödkavel. Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna.
  7. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 4 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Degspad 5b9b9c245d9ef

Detta är fotat i degbunken. Jag har smulat ner jästen. Lagt i salt och strösocker. Efter det har jag löst upp jästen med en skvätt fingervamt vatten (som är blandat med smör)

Det behövs inte så mycket vatten, knappt en deciliter. När jästen är upplöst så häller man på resten av vattnet och arbetar in övriga ingredienser. Använd en bakmaskin.

Kruskavel 5b9b9c2719051

En vanlig kavel och en kruskavel behöver ni för att baka tunnbröden. Har ni ingen kruskavel så kolla med släkt och vänner, det finns säkert någon som har en kruskavel att låna ut.

Bjud på några tunnbröd som tack för lånet 😀

Tunnbrod 3 5b9b9c2e4669a

Här vill jag visa er hur ni gör när ni bakar ut tunnbröden. Rulla ut ca 15 st degbollar stora som clementiner.

Tryck ut degbollarna med fingertopparna så att de blir platta och runda som ni ser på bilden längst till vänster i kollaget. Kavla sedan med en vanlig kavel så att de blir ännu plattare, så platta som ni kan få dem. Kavla därefter med kruskavel på båda sidorna om tunnbrödet. Grädda på ugnsplåtar, 2-3 bröd får plats på varje plåt.

Tunnbrod 5b9b9c32a75dd

En hel hög med tunnbröd mmmm…

Tunnbrod grotbrod 5b9b9c30399c9

På denna bilden ser ni även grötbröd som jag bakade igår. Följ länken så kommer ni till receptet – GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

Tunnbrodrulle 5b9b9c35b1f81

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00