ANNONS

Banankaka med choklad

/

Banankaka 1
Hej vänner. Idag vill jag tipsa er om en banankaka som jag bakade från Ica:s receptsida.

Herrejösses så god den blev.

Jag bakade banankakan när våra bananer här hemma hade blivit mogna och prickiga, ingen vill äta bananerna då så perfekt att baka något gott med dem.

Jag brukar annars baka bananmuffins av prickiga bananer. Vill ni testa även det receptet så hittar ni det i länken – BANANMUFFINS

Denna gången bakade jag i alla fall en banankaka med choklad i. Och vilken banankaka! Den här bara måste ni testa. Jag har gjort några små ändringar i recepet och här kommer min variant av banankaka med choklad 😀 Varsågoda.

Banankaka

BANANKAKA MED CHOKLAD

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 100 g mörk choklad
  • 2 mogna bananer
  • 75 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

.

Gör så här:

  1. Hacka choklad grovt. Mosa bananer.
  2. Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner strösocker, vaniljsocker, mjölk och salt i smöret.
  3. Separera äggen. Rör ner äggulorna. Lägg äggvitorna i en bunke.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sedan ner hackad choklad och mosad banan.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten.
  6. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm Mitt i ugnen 175° i ca 35 min.

.

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Nedan ser ni beskrivande bilder

Prickiga bananer
Börja med att hacka choklad och mosa banan innan ni börjar med smeten.

Vill ni inte använda mörk choklad så går det lika bra med ljus istället, tex. mjölkchoklad. Använd väl mogna bananer som ni ser på bilden.

Separera agg
Här visar jag hur jag rör ner äggulorna i kastrullen och sparar äggvitorna i en bunke.

Äggvitorna ska sedan vispas upp till ett vitt skum, precis som man gör när man bakar maränger.

Precis som alltid när man bakar mjuka kakor ska bakpulvret blandas med vetemjölet innan man rör ner det i smeten. Det är för att bakpulvret ska fördelas jämnt i hela kakan.

Saftig banankaka
Här ser ni hur jag har vispat upp äggvitorna till ett hårt skum. Nu ska det vändas ner i smeten.

Banankaka 2
Här är banankakan gräddad och klar.

Smörj formen noga innan gräddning så är det lätt att lossa kakan utan att den spricker.

TIPS – HÄR hittar ni en till banankaka

Banansockerkaka
Antingen kan man servera banankakan ljummen med vispad grädde eller vaniljglass, då är chokladen i kakan lite rinnig.

Väldigt gott!

Eller så kan man servera kakan helt kall, som en vanlig kaka att äta med handen. Då har chokladen stelnat mer men banankakan är fortfarande väldigt saftig och god.

LYCKA TILL ♥

Banan

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00