Banankaka med choklad

Banankaka 1
Hej! Idag tänkte jag tipsa er om en banankaka som jag har testat att baka från Ica:s receptsida. Jag bakade den för ett tag sedan för jag hade prickiga bananer hemma, jag brukar annars baka bananmuffins av prickiga bananer men mina muffinsformar var slut. Jag är ganska säker på att jag sitter på det absolut bästa receptet på bananmffins så vill ni baka det istället KLICKA HÄR. Ja hur som helst så fick det bli en banankaka den gången, med choklad, det hade jag hemma. Och vilken banankaka!! Den var jag ju bara tvungen att baka en gång till. Hit till bloggen! Så att jag kunde tipsa er ♥ Den här måste ni testa. Jag har gjort några små ändringar i recepet och här kommer min variant av banankaka med choklad 😀

Banankaka

Recept

100 g mörk choklad

2 mogna bananer

75 g smör

2,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 msk mjölk

1 krm salt

2 ägg

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

*

Gör så här:

Hacka choklad grovt. Mosa bananer.

Smält smör. Låt svalna lite. Rör ner strösocker, vaniljsocker, mjölk och salt i smöret.

Separera äggen. Rör ner äggulorna. Lägg äggvitorna i en bunke.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sedan ner hackad choklad och mosad banan.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten.

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm Mitt i ugnen 175° i ca 35 min.

*

Nedan ser ni beskrivande bilder

Prickiga bananer

Börja med att hacka chokladen och mosa bananerna innan ni börjar med smeten. Vill ni inte använda mörk choklad så går det lika bra med ljus istället, tex. mjölkchoklad. Använd väl mogna bananer som ni ser på bilden.

Separera agg

Här visar jag hur jag rör ner äggulorna i kastrullen och sparar äggvitorna i en bunke. Äggvitorna ska vispas upp sedan till ett vitt skum, precis som man gör när man bakar maränger.

Baka kaka

Precis som alltid när man bakar mjuka kakor ska bakpulvret blandas med vetemjölet innan man rör ner det i smeten. Det är för att bakpulvret ska fördelas jämnt i hela kakan.

Saftig banankaka

Här ser ni hur jag har vispat upp äggvitorna till ett hårt skum. Nu ska det vändas ner i smeten.

Banankaka 2

Här är banankakan gräddad och klar. Smörj formen noga innan gräddning så är det lätt att lossa kakan utan att den spricker. TIPS – HÄR hittar ni en till banankaka

Banansockerkaka

Antingen kan man servera den ljummen med vispad grädde eller vaniljglass, då är chokladen i kakan lite rinnig. Väldigt gott! Eller så kan man servera kakan helt kall, som en vanlig kaka att äta med handen. Då har chokladen stelnat mer men banankakan är fortfarande väldigt saftig och god. LYCKA TILL ♥

Banan

Om ni gillar mitt sätt att skriva recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..