ANNONS
Integritet på Tailsweep

Banoffee paj

/

Hurra hurra! Idag är det den 9:e september. Det är ingen vanlig dag för det Wilmas och Oscars födelsedag. Här ser ni Oscar som fyller 1 år och som för första gången smakar på banoffe pie 😀

Väldigt mumsigt tyckte han och kladdigt och kul att äta med både sked och händer. Det är lätt som en plätt att göra denna kolapajen och här kommer min beskrivning:

BANOFFEE PAJ – En underbar kolapaj 😛

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • 3/4 paket digestivekex (ca 300 g)
  • 150 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
  • 2 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Smält smör och rör ihop med kexsmulorna. Tryck ut i en pajform, på botten och kanterna.
  2. Grädda mitt i ugnen 175° i 10min.Låt svalna.
  3. Bred ut karamelliserad mjölk i pajskalet och fördela ut skivad banan över. Toppa med vispad grädde.
  4. Sprid ut hackad daim över grädden.
  5. Ställ in pajen i kylen minst 1 timme (gärna längre, tex. kan ni göra pajen på förmiddagen och fika den på eftermiddagen)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni hur jag har tryckt ut kexblandningen i botten och längs kanterna i en pajform, det går även bra att använda en springform. Botten ska nu gräddas i ugnen 175° i 10 min.

Den avsvalnade pajen ska sedan fyllas med färdig kola på burk som kallas karamelliserad mjölk

Karamelliserad mjölk ska inte kokas, den är färdig att smeta ut i pajskalet så fort ni öppnat burken. Skiva ett par bananer och fördela ut i pajen över kolakrämen. 2 stora bananer brukar vara lagom.

Hackad daim på toppen blir krispigt och gott 😛

Hacka den medelgrovt och strö ut överst på pajen. Banoffee pie är galet gott. Ett säkert kort på vilken fest som helst 😀 LYCKA TILL!

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00