Banoffee paj

Hurra hurra! Idag är det den 9:e september. Det är ingen vanlig dag för det Wilmas och Oscars födelsedag. Här ser ni Oscar som fyller 1 år och som för första gången smakar på banoffe pie 😀
Väldigt mumsigt tyckte han och kladdigt och kul att äta med både sked och händer. Det är lätt som en plätt att göra denna kolapajen och här kommer min beskrivning:

BANOFFEE PAJ – En underbar kolapaj 😛
Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Recept
- 3/4 paket digestivekex (ca 300 g)
- 150 g smör
- 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
- 2 bananer
- 3 dl vispgrädde
- 1 dubbeldaim
Gör så här
- Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Smält smör och rör ihop med kexsmulorna. Tryck ut i en pajform, på botten och kanterna.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 10min.Låt svalna.
- Bred ut karamelliserad mjölk i pajskalet och fördela ut skivad banan över. Toppa med vispad grädde.
- Sprid ut hackad daim över grädden.
- Ställ in pajen i kylen minst 1 timme (gärna längre, tex. kan ni göra pajen på förmiddagen och fika den på eftermiddagen)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Här ser ni hur jag har tryckt ut kexblandningen i botten och längs kanterna i en pajform, det går även bra att använda en springform. Botten ska nu gräddas i ugnen 175° i 10 min.

Den avsvalnade pajen ska sedan fyllas med färdig kola på burk som kallas karamelliserad mjölk

Karamelliserad mjölk ska inte kokas, den är färdig att smeta ut i pajskalet så fort ni öppnat burken. Skiva ett par bananer och fördela ut i pajen över kolakrämen. 2 stora bananer brukar vara lagom.


Hackad daim på toppen blir krispigt och gott 😛

Hacka den medelgrovt och strö ut överst på pajen. Banoffee pie är galet gott. Ett säkert kort på vilken fest som helst 😀 LYCKA TILL!
