ANNONS

Köttfärssås med bacon

/
Kottfarssas 1 5b9bbf765909e

Hej vänner. Idag vill jag tänkte tipsa er om en supergod köttfärssås 😀 I den här köttfärssåsen har jag både champinjoner och bacon som gör att den blir extra god och en skätt balsamvinäger.

Som alltid när man gör köttfärssås så är det bra att låta den småputtra en stund för att få fram smakerna ordentligt, låg värme och allra minst 10 min, gärna längre. Denna varianten av köttfärssås gör vi ofta här hemma och så här gör vi:

Varldens godaste kottfarssas 5b9bbfad64350

KÖTTFÄRSSÅS MED BACON (6 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

 • 1 paket bacon
 • 1 gul lök
 • 2-3 dl champinjoner
 • 500 g köttfärs
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 burk krossade tomater
 • 2 dl vatten
 • 2 dl vispgrädde
 • 2 grönsaksbuljongtärningar
 • 1 dl chilisås
 • 0,5 dl tomatpuré
 • Salt, vitpeppar och balsamvinäger (ca 1,5 msk)

Gör så här

 1. Klipp bacon rakt ner i stekpannan. Knaperstek. Lägg åt sidan.
 2. Hacka gul lök. Fräs den tillsammans med skivade champinjoner.
 3. Lägg i köttfärs och stek den smulig. Pressa ner vitlök. Lägg i stekt bacon. Tillsätt övriga ingredienser. Rör tills buljongtärningen löser upp sig.
 4. Smaka av med salt, vitpeppar och en skvätt balsamvinäger. Låt köttfärssåsen sjuda i 10 min eller längre. Servera med tex. spaghetti och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Recept bacon 5b9bbfd895c7b

Jag klipper alltid bacon rakt ner i stekpannan, det är det allra smidigaste sättet att dela bacon. Här ser ni även hur jag knapersteker baconet. Efter det lägger jag över bacon på en tallrik och låter fettet vara kvar i stekpannan.

Kottfarsrecept 5b9bc008991d3

Hackad lök och skivade champinjoner. Det fräser jag i fettet som är kvar i stekpannan om det behövs så tillsätter jag lite extra smör.

Sedan får köttfärs också komma ner i pannan och genomstekas. Efter det, i med bacon, vitlök och de övriga ingredienserna. Istället för färska champinjoner går det lika bra med konserverade.

Tomatpure 1

När jag var och handlade igår så köpte jag en jätteburk med tomatpuré. De små tuberna med tomatpuré räcker inte så länge här hemma. Och så är det lite knepigt att få ut allt ur tuben tycker jag. Det står på baksidan att den håller en vecka när man öppnat den så jag kommer att frysa in en stor del av tomatpuréen för att den ska hålla längre.

Jag kommer att lägga den i en fryspåse och platta till ordentligt innan infrysning, då är det lätt att bryta av en bit när man ska använda tomatpuré nästa gång. På bilden här under ser ni köttfärssåsen när den är klar för servering. MYCKET god!

Godaste kottfarssasen 5b9bc09327413
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00