Vitlökskassler med ananas

Kassler vitlokssas

Hej denna sena fredagskväll. Nu har bloggen flyttat och det känns så bra! Några av mina gamla recept har inte fått följa med i flytten men min tanke är att jag ska skriva in de allra bästa recepten igen med nya bilder. Kul när det känns nytt. Idag ska ni få ett tips på en snabb och enkel maträtt med kassler som jag kallar för vitlökskassler med ananas 😀 Receptet kommer här:

Kassler vitlok

Recept för ca 4 port

1 stor konserv ananasringar

2 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

0,5 dl hackad persilja

2 vitlöksklyftor

Salt och vitpeppar

500 g kassler

Riven ost

 

Gör så här:

Häll av spadet från ananas ner i en bunke. Blanda med creme fraiche, vispgrädde och persilja. Pressa ner vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.

Varva skivad kassler med ananasskivor i en liten ugnsform (tex. en brödfrom) Häll på såsen. Strö på riven ost.

Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med sallad och ris.

Kasslergratang
Den här maträtten får perfekt plats i min brödform. Formen är väl använd med repor och knöliga kanter, inte så snygg men väldigt bra. Jag använder den till både matlagning och att baka bröd i så den får hänga med ett tag till.

Kasslerlada

Smaskigt!! Åh, vad gott det luktar i köket när man lagar vitlökskassler. Det luktar hemtrevligt som jag brukar säga när jag lagar något som luktar särskilt gott. Precis som med kolasnittarna. Och smakar bra gör det med kan jag lova. Enkelt, gott, ger lite disk, ger goda matlådor och man får glada gäster. Perfekt helt enkelt.

Kassler

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Hej, förstår att du bytt, jättefin layout. Min personliga åsikt är att det är onödigt stort avstånd i ingredienslista och så gillar jag inte reklamen mellan textstyckena, men
    JAG GILLAR DINA RECEPT VÄLDIGT MYCKET.

    Ewa

    1. Hej Ewa,

      det känns så kul att du gillar recepten ♥ Jag har inte hunnit lära mig allt här än på denna nya sidan, ska kika på det med radavståndet. Reklamen är tyvärr nödvändig för att jag ska kunna göra mitt allra bästa och lägga ner den tid som det krävs för att sköta sidan. Önskar dig en fin Söndag. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..