ANNONS

Vitlökskassler med ananas

/

Kassler vitlokssas
Hej denna sena fredagskväll. Nu har bloggen flyttat och det känns så bra.

Några av mina gamla recept har inte fått följa med i flytten men min tanke är att jag ska skriva in de allra bästa recepten igen med nya bilder. Kul när det känns nytt.

Idag ska ni få ett tips på en snabb och enkel maträtt med kassler som jag kallar för vitlökskassler med ananas 😀 Receptet kommer här:

Kassler vitlok

VITLÖKSKASSLER MED ANANAS (ca 4 port)

Testa även att göra en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 1 stor konserv ananasringar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 500 g kassler

Topping : Riven ost

Gör så här:

  1. Häll av spadet från ananas ner i en bunke. Blanda ananasspad med creme fraiche, vispgrädde och persilja. Pressa ner vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Varva skivad kassler med ananasskivor i en liten ugnsform (tex. en brödfrom) Häll på såsen. Strö på riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med sallad och ris.

Kasslergratang
Den här kasslerrätten passar perfekt i min slitna men braiga brödform. Det känns skönt att använda en liten form som ger lite disk.

Kasslerlada
Smaskigt! Det luktar gott i köket när man lagar vitlökskassler. Hemtrevligt som jag brukar säga när jag lagar något som luktar särskilt gott. Precis som med kolasnittarna. Och smakar bra gör det också kan jag lova.

Enkelt, gott, ger lite disk, ger goda matlådor och man får glada gäster. Perfekt helt enkelt. Lycka till.

Kassler

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00