Sega chokladkakor

Basta matbloggen

Chokladkakor sega

Hej denna sköna lördag! Åh, vad nöjd jag är med nya bloggen. Nu ska det bli ordning och reda på recepten och jag är så taggad på att lägga in både nya recept och att uppdatera gamla recept med nya bilder. Ett recept som jag vill lyfta fram igen med nya bilder är mina superenkla chokladkakor 😛 På bilden kollar Oscar noga så att de är så perfekt sega som mamma alltid säger… Jag lovar att de här kakorna är goda! Det tar bara 5-10 minuter att baka dem, resten sköter ugnen. Så här gör ni:

Receptet ger ca 18 st lättbakade sega chokladkakor

TIPS! Baka även mina supergoda kolasnittar med kanel

Ingredienser

75 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 dl sirap

 

Gör så här:

Smält smör. Rör ihop de torra ingredienserna. Rör sedan ihop allt. Rulla ut bollar Ø ca 3 cm.

Grädda mitt i ugnen 175° i ca 11 min. Låt svalna på plåten så blir kakorna de sega 

 

Tips! Känns smeten lös och är svår att rulla så kan ni tillsätta lite extra vetemjöl eller ställa in smeten i kylskåpet en stund. Lägg inte bollarna för tätt på plåten. De flyter ut vid gräddning.

Chokladkakor

Sega chokladkakor

Goda chokladkakor
Hej, här har ni mig. Jag tänkte att det var dags att jag visar mig lite. Ni är många nya som har hittat till mig och det är alltså jag som skriver här inne. Madeleine heter jag. Jag skriver egna recept, prövar andras recept, tipsar om mina favoritrecept som jag använder om och om igen. Receptet på de här sega chokladkakorna är ett recept som jag bakat så många gånger att jag tappat räkningen. Ett topprecept helt enkelt! Har ni frågor om något ni testar att laga eller baka här från bloggen så tveka inte att lämna en kommentar eller skicka ett mail till mig: madame-edith@live.se Jag hjälper gärna till ♥

Edith chokladkakor
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Går det bra att använda honung istället för sirap? I så fall, ska jag använda lika mycket?

    1. Hej Chanelle, tyvärr har jag inte testat att byta ut sirap mot honung så jag kan inte ge dig ett bra svar på det.

  2. Sara skriver:

    Hej! Dottern är sugen på att baka detta till en fika på förskolan. Hur förvaras de bäst om man vill baka dem några dagar innan servering? Frysa?

    1. Hej Sara, vad rolig! Ja, frysa blir bäst. Sedan tinar kakorna snabbt i rumstemperatur. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..