Galet goda ploppsnittar

Smakakor choklad 2

Ploppsnittar kan vara den godaste av alla småkakor jag någonsin bakat. Det här bara måste ni testa. Jag och Fanny som var med och bakade, vi använde vårat recept på vanliga kolasnittar och bakade in lite plopp i längderna. Så galet gott så det här kommer vi göra fler gånger. Receptet kommer här. Varsågoda!

Ploppsnittar 1

Baka mina och Fannys dundergoda ploppsnittar (ca 20 st)
*
Recept
100 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3 st plopp (se bild)
*
Gör så här:
Dela smör i bitar. Kör ihop allt (utom plopp) i matberedare eller med elvisp. Arbeta ihop till en deg. Dela på mitten. Rulla ut 2 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg dem på en ugnsplåt. Tryck en fördjupning i mitten. Fördela ut plopp (se bild) Tryck ihop degen så att den täcker lite över ploppen.
*
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt svalna.

Godis kaka 1
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..