Smörkola


SMÖRKOLA (40 st)
Kanske gillar du även detta – 25 SÖTA JULRECEPT
Recept
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g smör
Gör så här
Koka ihop allt under omrörning i en tjockbottnad kastrull (eller gjutjärnsstekpanna) Sänk värmen till medelsvag. Låt sjuda tills 120° (ca 20-30 min) Rör då och då.
Saknas termometer → Gör kulprovet. Droppa kolasmet i kallt vatten. Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt.
Häll ut i en pappersklädd form ca 20×30 cm. Låt svalna i tex. kylen. Skär i valfria bitar. Klä in kolan i smörpapper om så önskas. Förvara i kyl eller frys. Tänk på att låta frysta kolor tina innan servering.
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0