ANNONS

Köttbullar med vitlök och vitost

/

Vitlokskottbullar
Hej med ett middagstips! Helt galet goda köttbullar med både vitlök och vitost 😀 Så smakrika och smaskiga så nomnomnom säger jag. Testa!! Många köper färdiga köttbullar i butikerna men lova mig att ni inte gör det. Det är verkligen inte svårt att göra hemgjorda köttbullar och det är så mycket godare.
Kottbullar fetaost
Idag åt vi köttbullarna till potatismos men det är lika gott till en potatisgratäng till exempel eller att servera dem ljumna på en buffé. Vill man ha något såsigt tillbehör så passar tzatziki bra. Här kommer receptet :

KÖTTBULLAR MED VITLÖK OCH VITOST (4-5 port)

Tips! Testa även min goda köttfärsrulle

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 paket vitost (150 g)
  • 500 g köttfärs

Gör så här:

Rör ihop ägg, havregryn, salt, vitpeppar, persilja, vatten och vitlök. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs och smulad vitost. Rulla till köttbullar. Genomstek i smör. Ät och njut!

Som ett kompliment till receptet kommer här lite bilder som jag fotat under arbetets gång.

Fetaostbiffar 5ba0eeba65d87
Hemgjorda kottbullar
Stek en liten provbit av köttfärsen innan ni rullar ut köttbullarna. Tillsätt mer salt eller vitpeppar om så önskas. Det är lättast att rulla köttbullarna om man blöter händerna först. Jag brukar blöta skärbrädan också så att köttbullarna inte fastnar på den.
Kottbullar
Godaste kottbullarna
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00