Chokladbollar

Chokladbollar

Hej med nya bilder på chokladbollar (och på min lille Oscar) Vanliga klassiska chokladbollar som är så enkelt och gott! Jag kör alltid ihop degen med elvisp, det är smidigt och det bästa av allt är att man inte får några smörklumpar i degen då. I receptet har jag skrivit att chokladbollarna ska rullas i pärlsocker eller kokos men till barnkalas tycker jag att ni ska rulla dem i ett färgglatt strössel. Det blir festligt och fint. Recept på chokladbollar kommer här:

Basta receptet chokladbollar

Antal chokladbollar beror på hur stora ni gör dem

Tips! Baka även mina supergoda havrebollar

 

Recept

200 g smör eller margarin

2 dl strösocker

6 dl havregryn

0,5 dl kakao

2 msk kallt kaffe

Topping: Pärlsocker eller kokos

 

Gör så här:

Låt smöret ligga i rumstemperatur och mjukna lite. Elvispa sedan ihop alla ingredienser. Rulla ut bollar. Vänd runt i pärlsocker eller kokos. Ställ i kylen tills servering.

Nedan ser ni hur det ser ut när jag rullar chokladbollar

Rulla chokladbollar
Vanliga chokladbollar
Enkla chokladbollar
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..