ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rågsiktslimpa

/

Hej vänner ♥ Här kommer ett riktigt bra brödtips. Jag vet att många av er älskar hembakat bröd och tycker att det är godare än köpt, men samtidigt kan man ju känna att det är lite jobbigt att baka bröd. Just till er som känner så har jag ett bra brödrecept.

Det är ett bröd som ska jäsa men mycket arbete är det inte. Jäsningen sköter sig själv. Det enda ni behöver göra är att köra ihop en deg och efter jäsning forma degen till två stora runda brödklumpar. Jäsa igen och sedan grädda. Smidigt och supergott!

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

RÅGSIKTSLIMPA (2 st)

Baka även ett fantastiskt GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl rågsikt

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 2 runda limpor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  4. Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen.
  5. Sänk värmen till 200° Grädda i 35-40 min.

Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

Tänk att det kan vara så enkelt att få njuta av nybakat bröd

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Båda bröden får plats på samma ugnsplåt. Här har de jäst klart och är redo för gräddning. På bilderna nedan har bröden gräddats och fått en god hårdseg yta. De får ligga på galler utan bakduk så att de behåller den goda ytan.

När brödet svalnat, skiva upp det i stora skivor med en vass kniv. Frys gärna in brödskivorna, låt sedan tina i rumstemperatur.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00