Rågsiktslimpa

Enkelt brod

Gokväll! Nu ses vi igen 😀 Jag kikar in för att ge er ett riktigt bra brödtips. Jag vet att många av er älskar hembakat bröd och tycker att det är godare än köpt, men samtidigt kan man ju känna att det är lite jobbigt att baka bröd. Just till er som känner så har jag ett bra brödrecept. Det är ett bröd som ska jäsa men mycket arbete är det inte. Jäsningen sköter sig själv. Det enda ni behöver göra är att köra ihop en deg och efter jäsning forma degen till två stora runda brödklumpar. Jäsa igen och sedan grädda. Supersmidigt och supergott! Receptet kommer här:

Brod ragsikt

RÅGSIKTSLIMPA (2 st)

 

Recept

5 dl vatten

0,5 dl rapsolja

25 g jäst

1,5 tsk salt

1 msk strösocker

ca 12 dl rågsikt

 

Gör så här:

Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.

Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 2 runda limpor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200° Grädda i 35-40 min. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

Här kommer fler bilder på de runda brödlimporna

Lattbakat brod
Båda bröden får plats på samma ugnsplåt. Här har de jäst klart och är redo för gräddning. På bilderna nedan har bröden gräddats och fått en god hårdseg yta. De får ligga på galler utan bakduk så att de behåller den goda ytan.

Ragsiktslimpa

Brodlimpa recept
När brödet svalnat, skiva upp det i stora skivor med en vass kniv. Frys gärna in brödskivorna, låt sedan tina i rumstemperatur.

Limpa

Skivat brod
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..