Världens godaste dinkelfrallor

Dinkelbrod 5
Hej med en ny härlig vecka. Vet ni vad! Jag höll på att slarva bort mitt allra bästa recept på dinkelfrallor nu när bloggen flyttade. Flytten har jag inte gjort själv, det har duktiga tekniker på Tailsweep gjort. Men vad som skulle flytta med har jag bestämt själv och jag missade totalt dessa frallor. Katastrof! Det är ju det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Det receptet ville jag verkligen inte bli av med.

Dinkelmjol 4

Men kan ni tänka er! En läsare hade upptäckt att detta receptet inte var med och hörde av sig till mig. Det visade sig att hon hade sparat det i sin telefon. Och som världens snällaste skickade hon receptet till mig. Tusen tack Iona ♥ Nu finns det här i bloggen igen 😀
Tips! När brödet har gräddats klart kan man höja ugnstemperaturen lite och köra ett par minuter till för att ge frallorna lite mer färg.

Dinkelbrodet 3
DINKELFRALLOR (12 st) Ett topprecept!

Steg 1 är en fördeg och görs på kvällen innan ni bakar frallorna (eller på morgonen om ni bakar frallorna på kvällen)

Steg 1 
1 dl vatten
3 g jäst
2 dl siktat dinkelmjöl
*
Gör så här:
Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Rör i dinkelmjöl. Låt stå i rumstemperatur under natten (Bild på fördegen ser ni kollaget ovan)
_______________________________________
Steg 2
5 g jäst
2,5 dl kallt vatten
0,5 msk salt
7 dl siktat dinkelmjöl
*
Gör så här:
Lös upp jästen i lite kallt vatten. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Tillsätt även den rumstempererade blandningen från steg 1. Arbeta degen i maskin i 8 min. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Baka ut 12 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min. Pensla frallorna med vatten. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.
LOADING..