ANNONS

Världens godaste dinkelfrallor

/
Dinkelbrod 5

Hej vänner ♥ Vet ni vad! Jag höll på att slarva bort mitt allra bästa brödrecept på dinkelfrallor nu när bloggen flyttade.

Det är ju det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Det receptet vill jag verkligen inte bli av med. Nu har jag äntligen fått med det brödreceptet också och här kommer det.

Dinkelmjol 4

Tips!När brödet har gräddats klart kan man höja ugnstemperaturen lite och köra ett par minuter till för att ge frallorna lite mer färg.

Dinkelbrodet 3

DINKELFRALLOR (12 st) Ett topprecept!

Steg 1 är en fördeg och görs på kvällen innan ni bakar frallorna (eller på morgonen om ni bakar frallorna på kvällen)

Steg 1 

  • 1 dl vatten
  • 3 g jäst
  • 2 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Rör i dinkelmjöl.
  2. Låt stå i rumstemperatur under natten (bild på fördegen ser ni i kollaget ovan)

_______________________________________

Steg 2

  • 5 g jäst
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 0,5 msk salt
  • 7 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i lite kallt vatten. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Tillsätt även den rumstempererade blandningen från steg 1. Arbeta degen i maskin i 8 min.
  2. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Baka ut 12 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  4. Pensla frallorna med vatten. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

dinkelbrodets
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00