Ost och baconfylld köttfärslimpa

Hej med ett middagstips! Det här en mycket god köttfärslimpa som jag har fyllt med bacon och ost. Vill ni ha mycket ostsmak i köttfärslimpan så väljer ni en stark lagrad ost, tex. västerbottensost.

Tycker ni att det är godare med mild ostsmak så väljer ni en mindre smakrik ost som tex. goudaost. Barn brukar tycka bäst om den milda varianten, i alla fall hemma hos oss 😀 Receptet kommer här:

OST OCH BACONFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA (ca 5 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl hackad persilja
  • 600 g köttfärs
  • 2 paket bacon (140 g/st)
  • 3 dl riven ost

Topping : Soya

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs, bacon och ost. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  2. Platta ut färsen på en bit plastfolie.
  3. Klipp bacon i bitar och knaperstek.
  4. Strö ut bacon och ost över köttfärsen. Rulla ihop till en köttfärslimpa och lägg den i smord ugnsform. Pensla med soya.
  5. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min.Servera köttfärslimpan med tex.  potatismosoch vitkålssallad

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

0
40

Rågsiktslimpa

Hej vänner ♥ Här kommer ett riktigt bra brödtips. Jag vet att många av er älskar hembakat bröd och tycker att det är godare än köpt, men samtidigt kan man ju känna att det är lite jobbigt att baka bröd. Just till er som känner så har jag ett bra brödrecept.

Det är ett bröd som ska jäsa men mycket arbete är det inte. Jäsningen sköter sig själv. Det enda ni behöver göra är att köra ihop en deg och efter jäsning forma degen till två stora runda brödklumpar. Jäsa igen och sedan grädda. Smidigt och supergott!

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

RÅGSIKTSLIMPA (2 st)

Baka även ett fantastiskt GRÖTBRÖD I LÅNGPANNA

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl rågsikt

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Forma till 2 runda limpor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  4. Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen.
  5. Sänk värmen till 200° Grädda i 35-40 min.

Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

Tänk att det kan vara så enkelt att få njuta av nybakat bröd

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Båda bröden får plats på samma ugnsplåt. Här har de jäst klart och är redo för gräddning. På bilderna nedan har bröden gräddats och fått en god hårdseg yta. De får ligga på galler utan bakduk så att de behåller den goda ytan.

När brödet svalnat, skiva upp det i stora skivor med en vass kniv. Frys gärna in brödskivorna, låt sedan tina i rumstemperatur.

0
104

Världens godaste dinkelfrallor

Hej vänner ♥ Vet ni vad! Jag höll på att slarva bort mitt allra bästa brödrecept på dinkelfrallor nu när bloggen flyttade.

Det är ju det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Det receptet vill jag verkligen inte bli av med. Nu har jag äntligen fått med det brödreceptet också och här kommer det.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Tips!När brödet har gräddats klart kan man höja ugnstemperaturen lite och köra ett par minuter till för att ge frallorna lite mer färg.

DINKELFRALLOR (12 st) Ett topprecept!

Steg 1 är en fördeg och görs på kvällen innan ni bakar frallorna (eller på morgonen om ni bakar frallorna på kvällen)

Steg 1 

  • 1 dl vatten
  • 3 g jäst
  • 2 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Rör i dinkelmjöl.
  2. Låt stå i rumstemperatur under natten (bild på fördegen ser ni i kollaget ovan)

_______________________________________

Steg 2

  • 5 g jäst
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 0,5 msk salt
  • 7 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i lite kallt vatten. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Tillsätt även den rumstempererade blandningen från steg 1. Arbeta degen i maskin i 8 min.
  2. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Baka ut 12 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  4. Pensla frallorna med vatten. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

2
41