Godaste köttbullarna

Jattegoda kottbullar
Hej i blåsten! De här köttbullarna rullade och stekte jag igår, då åt vi dem på köttbullemackor och idag ska vi ha köttbullarna till middag. Frysa dem går ju så klart också bra, om det blir några över… De är väldigt goda! Både jag och barnen tycker köttbullarna blir allra godast när de är helt fria från lökbitar så därför mixar jag alltid löken med stavmixer. Då blir löken granterat slät och bitfri. Något som är viktigt att tänka på när man gör köttbullar är att steka en liten provbulle för att kolla kryddningen innan man rullar ut dem. Kanske vill ni ha lite mer salt eller vitpeppar, testa er fram tills ni är nöjda. Sedan är det bara att rulla på. Så här gör ni:

Bra recept kottbullar

GODASTE KÖTTBULLARNA (1 kg)

 

Recept

1,5 dl havregryn

1 ägg

1,5 dl vatten

3/4 msk salt

2 krm vitpeppar

0,5 dl mixad gul lök

1 kg blandfärs

 

Gör så här: 

Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen. Tillsätt mer vatten om det behövs. Stek därefter en liten bit av köttfärsen för att kolla om du vill ha mer salt eller vitpeppar. Rulla sedan ut köttbullar och stek dem i smör tills helt genomstekta.

Så här ser det ut när jag rullar köttbullar 😀 Tips! Blöt händerna lite så blir det inte så kladdigt när ni formar köttbullesmeten.

Godaste kotbullar

Basta receptet kottbullar

Blogg kottbullar

Hemmagjorda kottbullar
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..