ANNONS

Godaste köttbullarna

/

Jattegoda kottbullar
Hej vänner ♥

De här köttbullarna rullade och stekte jag igår, då åt vi dem på köttbullemackor och idag ska vi ha köttbullarna till middag. Frysa dem går ju så klart också bra, om det blir några över… De är väldigt goda!

Både jag och barnen tycker att köttbullar blir allra godast när de är helt fria från lökbitar så därför mixar jag alltid löken med stavmixer. Då blir löken granterat slät och bitfri – LÄS HÄR

Något som är viktigt att tänka på när man gör köttbullar är att steka en liten provbulle för att kolla kryddningen innan man rullar ut dem. Kanske vill ni ha lite mer salt eller vitpeppar, testa er fram tills ni är nöjda. Sedan är det bara att rulla på.

Bra recept kottbullar

GODASTE KÖTTBULLARNA (1 kg)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 3/4 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 1 kg köttfärs

Gör så här: 

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  2. Stek därefter en liten bit av köttfärsen för att kolla om du vill ha mer salt eller vitpeppar. Rulla sedan ut köttbullar och stek dem i smör tills helt genomstekta.

Så här ser det ut när jag rullar köttbullar 😀 Tips! Blöt händerna lite så blir det inte så kladdigt när ni formar köttbullesmeten.

Godaste kotbullar

Basta receptet kottbullar

Blogg kottbullar

Hemmagjorda kottbullar

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00