Hallonrutor

Hallonrutor 6

HALLONRUTOR (ca 30 st)

Detta är en rör-ihop-kaka som kräver max 5 minuters arbetsinsats

TIPS! Testa även min STORA SMULPAJ

 

Recept

  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 g frysta hallon
  • Mandelspån

 

Gör så här:

Smält smör i en stor kastrull. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker. Låt svalna lite. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner vetemjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm. Strö på hallon och valfri mängd mandelspån.

Grädda mitt i ugnen 175° i 30 min. Låt svalna, tex. i kylen. Skär sedan i rutor (eller trekanter)

Lock

Hallonkaka 1
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..