ANNONS

Pinocchiotårta

/
Pinocchiotarta

Hej vänner ♥ Hoppas allt är bra med er. Jag är så glad för jag har hunnit fota nya bilder till världens godaste tårta 😛 Man bakar botten enkelt i en långpanna och delar den sedan på mitten och lägger ihop de två delarna med grädde och bär emellan.

Har man ett stort kalas kan man baka två bottnar och göra en tårta som är lika stor som en långpanna då blir det en jättetårta som räcker till många. Jag kallar tårtan för pinocchiotårta men man kan även kalla den för brittatårta eller herrgårdstårta

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Recept pinnochiotarta

PINOCCHIOTÅRTA (tårtan blir i storlek som en halv långpanna) Använd färska bär eller tinade avrunna bär. Tex. hallon och blåbär

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Sockerkakssmet

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor (spara äggvitorna till marängen)
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Maräng : 4 äggvitor och 3 dl strösocker (toppas ev. med 50 g mandelspån)

Fyllning : 5 dl vispgrädde och valfri mängd bär

Gör så här

  1. Sockerkakssmet : Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan ner en äggula i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mjölk. Bred ut smeten i smord bakpappersklädd djup ugnsplåt (30×40 cm) Gör marängen.
  3. Maräng : Vispa ihop äggvitor med hälften av strösockret till ett hårt skum. Vispa sedan ner resten av strösockret.
  4. Bred ut marängen över den ogräddade tårtbotten. Strö ev. över mandelspån. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 30 min. Låt svalna, gärna till kylskåpskall.
  5. Montering : Dela tårtbotten i två delar. Lägg den ena botten på ett tårtfat, vänd med marängsidan upp. Bred på vispad grädde. Strö på bär. Lägg den andra tårtbotten över. Bjud sedan in vännerna till tårtkalas 😀

Pinocchiotårta är världens godaste tårta

Nedan ser ni hur jag fördelar ut marängsmet över den ogräddade sockerkaksbotten

Marangtarta
Marang sockerkaksbotten

När botten är gräddad så delar man den på mitten.Fyll sedan med vispad grädde och bär mellan bottnarna.

Tips! Det är lättast att hantera tårtbotten när den kallnat ordentligt.

Jag brukar lägga en bakpappersklädd plåt försiktigt över tårtbotten. Sedan vänder jag så att tårtbotten hamnar upp och ner på den ”nya” plåten. Drar av bakplåtspappret. Lägger på en ny bakpappersklädd plåt över tårtbotten och vänder tillbaka den.

Tarta langpanna
Basta receptet tarta
Langpannetarta
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00