ANNONS

Äppelpaj med pepparkakskrydda

/

Recept pepparkakskrydda
ÄPPELPAJ MED PEPPARKAKSKRYDDA

TIPS! Testa även min MJUKA PEPPARKAKA

Recept

  • 5 äpplen
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Blanda med 0,5 dl strösocker och pepparkakskrydda. Lägg bitarna i smord pajform.

Elvispa ihop de övriga ingredienserna. Tryck ihop till en deg. Forma till flera små plattor. Täck med degplattorna över hela äppelpajen. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min (höj ev. temperaturen de sista minuterna för att ge äppelpajen mer färg)

Servera äppelpajen ljummen med tex. vispad grädde eller vaniljvisp

Appelkaka pepparkakskrydda 2

Appelpaj pepparkakskrydda 1
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00