Äppelpaj med pepparkakskrydda

Recept pepparkakskrydda
ÄPPELPAJ MED PEPPARKAKSKRYDDA

TIPS! Testa även min MJUKA PEPPARKAKA

 

Recept

  • 5 äpplen
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Blanda med 0,5 dl strösocker och pepparkakskrydda. Lägg bitarna i smord pajform.

Elvispa ihop de övriga ingredienserna. Tryck ihop till en deg. Forma till flera små plattor. Täck med degplattorna över hela äppelpajen. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min (höj ev. temperaturen de sista minuterna för att ge äppelpajen mer färg)

Servera äppelpajen ljummen med tex. vispad grädde eller vaniljvisp

Appelkaka pepparkakskrydda 2

Appelpaj pepparkakskrydda 1
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..