Bountyrutor

Bountyrutor 5

BOUNTYRUTOR (24 st) Ett topprecept 😀

Baka även Ediths Bästa RYTTARKAKA

 

Chokladbotten

  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 dl vatten

Kokoskräm: 225 g smör, 4 dl florsocker, 2 ägg och 200 g kokos

Chokladtäcke: 200 g mjölkchoklad och 0,5 msk rapsolja

 

Gör så här:

Börja med att göra chokladbotten

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Blanda ner i äggsmeten.
  3. Smält smör. Häll på vattnet. Koka upp till första bubblan. Rör ner den heta blandningen i smeten.
  4. Bred ut smeten i smord, bröad och papperklädd ugnsform (ca 20×30 cm) Grädda mitt i ugnen 175° ca 30 min. Låt svalna. Ställ sedan in i kylen i 45 min (eller i frysen i 30 min)
  5. Gör nu kokoskrämen. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner övriga ingredienser. Bred ut på chokladbotten. Ställ in i kylen i ca 20 min.
  6. Gör nu chokladtäcket. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör i rapsolja. Bred ut chokladen som ett täcke över hela kakan. Låt stelna i kylskåp. Skär i 24 st rutor.

Bountyrutor 6

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..