Bountyrutor

Bountyrutor 5
BOUNTYRUTOR (24 st) Ett topprecept 😀

 

Chokladbotten

3 ägg

4,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 msk kakao

225 g smör

2 dl vatten

Kokoskräm: 225 g smör, 4 dl florsocker, 2 ägg och 200 g kokos

Chokladtäcke: 200 g mjölkchoklad och 0,5 msk rapsolja

 

Gör så här:

Börja med att göra chokladbotten. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Blanda ner i äggsmeten.

Smält smör. Häll på vattnet. Koka upp till första bubblan. Rör ner den heta blandningen i smeten. Bred ut smeten i smord, bröad och papperklädd ugnsform (ca 20×30 cm) Grädda mitt i ugnen 175° ca 30 min. Låt svalna. Ställ sedan in i kylen i 45 min (eller i frysen i 30 min)

Gör nu kokoskrämen. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner övriga ingredienser. Bred ut på chokladbotten. Ställ in i kylen i ca 20 min.

Gör nu chokladtäcket. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad. Rör i rapsolja. Bred ut chokladen som ett täcke över hela kakan. Låt stelna i kylskåp. Skär i 24 st rutor.

Bountyrutor 6
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..