Citronpaj

Citronpaj 2

CITRONPAJ – Lättbakat och gott 😀

Baka även min CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE

 

Smuldeg

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en smord springform Ø ca 24 cm.

*************************************************************

Fyllning

  • 1 citron
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

 

Gör så här:

Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen (använd gärna ekologisk) Pressa ut 1 msk citronsaft. Rör ihop skalet och citronsaften med de övriga ingredienserna. Häll blandningen över smuldegen i formen. Smula över resten av smuldegen

Grädda mitt i ugnen 200° i ca 35 min. Låt svalna lite innan du tar bort kanten på formen.

Skär upp i bitar och servera som en kall kaka eller servera ljummen med vispad grädde

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..