ANNONS

Jappmousse

/
Jappmousse 1

JAPPMOUSSE (6-8 st)

Gör även en mycket god AFTER EIGHT MOUSSE

Recept

  • 175 g mörk choklad
  • 2 st dubbeljapp (60 g/st)
  • 4 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Bryt mörk choklad och japp i bitar. Smält ihop över vattenbad.
  2. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen. Låt svalna i rumstemperatur.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl. Vänd ner resten av grädden. Blanda lite slarvigt (marmorera)
  4. Fördela ut jappmousse i portionsskålar (6-8 st) Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna längre. Tex. över natten. Dekorera med tex. vispad grädde och hackad choklad innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

choklad (2)
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00