Jappmousse
JAPPMOUSSE (6-8 st)
Gör även en mycket god AFTER EIGHT MOUSSE
Recept
- 175 g mörk choklad
- 2 st dubbeljapp (60 g/st)
- 4 äggulor
- 3 msk strösocker
- 4 dl vispgrädde
Gör så här
- Bryt mörk choklad och japp i bitar. Smält ihop över vattenbad.
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen. Låt svalna i rumstemperatur.
- Vispa grädden ganska hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl. Vänd ner resten av grädden. Blanda lite slarvigt (marmorera)
- Fördela ut jappmousse i portionsskålar (6-8 st) Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna längre. Tex. över natten. Dekorera med tex. vispad grädde och hackad choklad innan servering.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter
0
63