Jappmousse

Jappmousse 1

JAPPMOUSSE (6-8 st)

Testa även att göra After Eight mousse

 

Recept

  • 175 g mörk choklad
  • 2 st dubbeljapp (60 g/st)
  • 4 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Bryt mörk choklad och japp i bitar. Smält ihop över vattenbad.
  2. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen. Låt svalna i rumstemperatur.
  3. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl. Vänd ner resten av grädden. Blanda lite slarvigt (marmorera)
  4. Fördela ut jappmousse i portionsskålar (6-8 st) Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna längre. Tex. över natten.

 

Dekorera med tex. vispad grädde och hackad choklad innan servering.

LOADING..