Jappmousse

Jappmousse 1
JAPPMOUSSE (6-8 st beroende på storleken på portionsskålarna)

 

Recept

175 g mörk choklad

2 st dubbeljapp (60 g/st)

4 äggulor

3 msk strösocker

4 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Bryt mörk choklad och japp i bitar. Smält ihop över vattenbad. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen. Låt svalna i rumstemperatur.

Vispa grädden ganska hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten. Blanda väl. Vänd ner resten av grädden. Blanda lite slarvigt (marmorera)

Fördela ut jappmousse i portionsskålar (6-8 st) Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna längre. Tex. över natten.

Dekorera med tex. vispad grädd och hackad choklad innan servering.

LOADING..