Jordnötsfudge

JORDNÖTSFUDGE – Ett recept från min mamma 😀

Använd ett slätt jordnötssmör eller jordnötssmör med crunch i

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

  • 150 g smör
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1 dl farinsocker
  • 4,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Smält ihop smör och jordnötssmör. Rör ner frainsocker och sikta ner florsocker. Rör runt.
  2. Häll blandningen i pappersklädd form (ca 20×30 cm) Låt svalna. Ställ in i kylen. Skär jordnötsfudge i valfria stora bitar när fudgen stelnat. På bilden ser ni även mariannetryffel

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
33

Mariannetryffel

MARIANNETRYFFEL (antal beror på hur stora tryfflar ni gör)

Kanske gillar du även detta – 16 TIPS PÅ JULGODIS

Recept

  • 30 st marianne
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad

Topping : ca200 g vit choklad eller florsocker

Gör så här

  1. Krossa marianne fint med tex. mortel.
  2. Koka upp grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Dela mörk choklad i bitar. Låt bitarna smälta i den heta grädden. Rör ner krossad marianne och låt blandningen svalna i kylen (ca 1 timme)
  3. Rulla ut valfria stora kulor. Låt stelna ordentligt i kylen.
  4. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad.
  5. Doppa mariannetryffeln i den vita chokladen, använd tex. två gafflar. Eller rulla dem i florsocker. Förvara i kyl.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
39

Citronpaj

CITRONPAJ – Lättbakad och god paj med citron 😀

Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer

Smuldeg

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en smord springform Ø ca 24 cm.

*************************************************************

Fyllning

  • 1 citron
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen (använd gärna ekologisk) Pressa ut 1 msk citronsaft. Rör ihop skalet och citronsaften med de övriga ingredienserna. Häll blandningen över smuldegen i formen. Smula över resten av smuldegen

Grädda mitt i ugnen 200° i ca 35min.Låt svalna lite innan du tar bort kanten på formen.

Skär upp citronpaj i bitar och servera som en kall kaka eller servera pajen ljummen med vispad grädde

4
59