Mariannetryffel
MARIANNETRYFFEL (antal beror på hur stora tryfflar ni gör)
Kanske gillar du även detta – 16 TIPS PÅ JULGODIS
Recept
- 30 st marianne
- 1 dl vispgrädde
- 250 g mörk choklad
Topping : ca200 g vit choklad eller florsocker
Gör så här
- Krossa marianne fint med tex. mortel.
- Koka upp grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Dela mörk choklad i bitar. Låt bitarna smälta i den heta grädden. Rör ner krossad marianne och låt blandningen svalna i kylen (ca 1 timme)
- Rulla ut valfria stora kulor. Låt stelna ordentligt i kylen.
- Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad.
- Doppa mariannetryffeln i den vita chokladen, använd tex. två gafflar. Eller rulla dem i florsocker. Förvara i kyl.
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor
0