Mariannetryffel

Mariannetryffel 5

MARIANNETRYFFEL (antal beror på hur stora tryfflar ni gör)

HÄR hittar ni 16 tips på JULGODIS

 

Recept

  • 30 st marianne
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad

Topping: ca 200 g vit choklad eller florsocker

 

Gör så här:

  1. Krossa marianne fint med tex. mortel.
  2. Koka upp grädde under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Dela mörk choklad i bitar. Låt bitarna smälta i den heta grädden. Rör ner krossad marianne och låt blandningen svalna i kylen (ca 1 timme)
  3. Rulla ut valfria stora kulor. Låt stelna ordentligt i kylen.
  4. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad.
  5. Doppa mariannetryffeln i den vita chokladen, använd tex. två gafflar. Eller rulla dem i florsocker. Förvara i kyl.

Marianne tryffel 4
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..