Scones som tekakor

Scones 5
SCONES SOM TEKAKOR (8 st)

 

Recept

5 dl vetemjöl

1,5 dl grahamsmjöl

1 msk bakpulver

1 tsk salt

100 g rumsvarmt smör

3 dl filmjölk

 

Gör så här:

Rör ihop de torra ingredienserna. Arbeta med fingertopparna in smör till en smulig massa. Rör ner filmjölk så du får en kladdig deg. Tips! Filmjölk går att byta ut mot samma mängd mjölk)

Forma med mjölad hand ut 8 st bullar. Platta ut bullarna till ca 1 cm tjocka tekakor. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Godaste scones 1

Scones 6
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..