ANNONS

Scones som tekakor

/

Scones 5

SCONES SOM TEKAKOR (8 st)

Baka även goda SCONES MED RÅGFLINGOR

Recept

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl filmjölk

Gör så här:

  1. Rör ihop de torra ingredienserna. Arbeta med fingertopparna in smör till en smulig massa.
  2. Rör ner filmjölk så du får en kladdig deg. Tips! Filmjölk går att byta ut mot samma mängd mjölk)
  3. Forma med mjölad hand ut 8 st bullar. Platta ut bullarna till ca 1 cm tjocka tekakor. Nagga.
  4. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Godaste scones 1

Scones 6

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00