Skaldjurspaj

SKALDJURSPAJ – God att servera med vitlökssås
Gör även en god BACON OCH BROCCOLIPAJ
Fyllning
- 1 burk räkor i lag (ca 1 dl)
- 1 burk kräftstjärtar i lag (ca 1 dl)
- 3 ägg
- 200 g färskost vitlök och örter
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl hackad dill
- 2 dl riven ost
- Salt, vitpeppar och cayennepeppar
Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Fyllning : Låt räkor och kräftstjärtar rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i det gräddade pajskalet.
- Vispa ihop de övriga ingredienserna. Häll blandningen i pajskalet. Salt, vitpeppar och cayennepeppar efter tycke (ca 0,5 tsk cayennepeppar)
- Grädda skaldjurspajen mitt i ugnen 200° i ca 40 min. Pajen är god både kall och ljummen. Passar på buffé och kräftskiva. Lunch, matlåda eller picknick
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

0