ANNONS

Skaldjurspaj

/
Recept skaldjurspaj 3

SKALDJURSPAJ – God att servera med vitlökssås

Gör även en god BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning

  • 1 burk räkor i lag (ca 1 dl)
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (ca 1 dl)
  • 3 ägg
  • 200 g färskost vitlök och örter
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 dl riven ost
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
  2. Fyllning : Låt räkor och kräftstjärtar rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i det gräddade pajskalet.
  3. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Häll blandningen i pajskalet. Salt, vitpeppar och cayennepeppar efter tycke (ca 0,5 tsk cayennepeppar)
  4. Grädda skaldjurspajen mitt i ugnen 200° i ca 40 min. Pajen är god både kall och ljummen. Passar på buffé och kräftskiva. Lunch, matlåda eller picknick

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

recept-skaldjurspaj-räkorna kräftstjärt
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00