ANNONS

Skaldjurspaj

/

Recept skaldjurspaj 3
SKALDJURSPAJ – Passar bra att servera med vitlökssås

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk kallt vatten

Gör så här:

Arbeta ihop allt till en pajdeg. Tryck ut i en pajform. Nagga. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.

****************************************************************

Fyllning

1 burk räkor i lag (ca 1 dl)

1 burk kräftstjärtar i lag (ca 1 dl)

3 ägg

200 g färskost vitlök/örter

3 dl vispgrädde

0,5 dl hackad dill

2 dl riven ost

Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Gör så här:

Låt räkor och kräftstjärtar rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i det gräddade pajskalet. Vispa ihop de övriga ingredienserna. Häll blandningen i pajskalet. Salt, vitpeppar och cayennepeppar efter tycke (ca 0,5 tsk cayennepeppar)

Grädda skaldjurspajen mitt i ugnen 200° i ca 40 min.

Pajen är god både kall och ljummen. Passar på buffé och kräftskiva. Lunch, matlåda eller picknick

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00