ANNONS

Tunnbröd i stekpanna

/
Lattbakat brod 3

MJUKT TUNNBRÖD I STEKPANNA (ca 25 st)

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Recept

  • 1,5 liter rågsikt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl sirap

Gör så här

Gör degen i maskin eller för hand.

  1. Rör ihop rågsikt, bakpulver och salt. Arbeta in filmjölk och sirap. Degen ska bli något hård och kompakt men ändå kladdig. Forma till ca 25 st degbollar (något mindre än en tennisboll)
  2. Använd ett mjölat bakbord att arbeta ut tunnbröden på. Tryck till degbollarna med händerna så att de får en rund form. Kavla sedan ut tunnbröden i storlek som en pannkaka.
  3. Grädda strax över medelvärme i torr stekpanna. När brödet bubblat lite så vänder du det och gräddar på andra sidan också. Totalt ska tunnbröden gräddas knappt 2 min.

Mitt bästa recept på tunnbröd

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med bakpulverbröd och kalljäst

stekpanna tunnbröd favoriten
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00