Kladdkaka med daim

KLADDKAKA MED DAIM – Godare än godast 😛

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Topping : 200 g mjölkchoklad, 3 msk vispgrädde och 2 dubbeldaim

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Rör sist ner smöret.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen.
  3. Bryt mjölkchoklad i bitar. Smält ihop choklad och grädde över vattenbad.
  4. Bred ut blandningen över kladdkakan. Hacka daim och fördela över hela kladdkakan. Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

0
52

Köttfärsgratäng

KÖTTFÄRSGRATÄNG (ca 4 port)

Börja med att koka ca 4 port. valfri pasta

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Topping : Skivad tomat och riven ost

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar och knaperstek. Lägg i köttfärsen. Stek färsen smulig. Pressa ner vitlök. Hacka gul lök. Blanda ner i köttfärsen. Stek ihop en stund.
  2. Smula ner buljongtärningen. Rör ner grädde, creme fraiche, chilisås och tomatpuré. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Blanda med pastan.
  3. Lägg blandningen i ugnsform. Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg, ca 15 min. Servera köttfärsgratängen med tex.pizzasallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
38

Räkpasta

RÄKPASTA (3-4 port)

Blanda pastasåsen med ca 3 port. kokt spaghetti (använd gärna rester från kylen)

Recept

  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Citronpeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt och vitpeppar
  • 12 st körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala räkor
  2. Vispa i en djup stekpanna ihop creme fraiche och grädde. Rör ner persilja, basilika och pressad vitlök. Smaka av citronpeppar (ca 1 tsk) Smaka av med cayennepeppar (ca 1 krm) Salta och peppra efter tycke.
  3. Lägg i halverade körsbärstomater. Låt småputtra några minuter tills tomaterna mjuknar.
  4. Blanda ihop såsen med kokt spaghetti och räkor. Tips! Pressa gärna lite citron över maten vid servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor

2
63