Köttfärsgratäng

KÖTTFÄRSGRATÄNG (ca 4 port)

Börja med att koka ca 4 port. valfri pasta

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 paket bacon (140 g)
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Topping : Skivad tomat och riven ost

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar och knaperstek. Lägg i köttfärsen. Stek färsen smulig. Pressa ner vitlök. Hacka gul lök. Blanda ner i köttfärsen. Stek ihop en stund.
  2. Smula ner buljongtärningen. Rör ner grädde, creme fraiche, chilisås och tomatpuré. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Blanda med pastan.
  3. Lägg blandningen i ugnsform. Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost. Gratinera mitt i ugnen 225° tills osten fått fin färg, ca 15 min. Servera köttfärsgratängen med tex.pizzasallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
38

Räkpasta

RÄKPASTA (3-4 port)

Blanda pastasåsen med ca 3 port. kokt spaghetti (använd gärna rester från kylen)

Recept

  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Citronpeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt och vitpeppar
  • 12 st körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala räkor
  2. Vispa i en djup stekpanna ihop creme fraiche och grädde. Rör ner persilja, basilika och pressad vitlök. Smaka av citronpeppar (ca 1 tsk) Smaka av med cayennepeppar (ca 1 krm) Salta och peppra efter tycke.
  3. Lägg i halverade körsbärstomater. Låt småputtra några minuter tills tomaterna mjuknar.
  4. Blanda ihop såsen med kokt spaghetti och räkor. Tips! Pressa gärna lite citron över maten vid servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor

2
63

Ugnsbakad lax med kall citronsås

UGNSBAKAD LAX MED KALL CITRONSÅS (3 port)

På bilden gjorde jag 4 st laxfiléer och ökade då mängden sås

Gör även en god LAXPASTA MED CITRONSMAK

Lax

  • 3 portionsbitar laxfilé (125 g/st)
  • Citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Citronsås

  • ½ citron
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 msk majonäs
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxfiléer i en smord ugnsform. Krydda med citronpeppar, salt och vitpeppar.
  2. Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-14 min. Kolla att laxen är klar, använder du termometer ska tjockaste delen vara 52°
  3. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen (använd gärna ekologisk) Pressa ut citronsaften. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ in i kylen tills servering.

Servering : Kokt potatis (gärna färskpotatis) ugnsbakad lax, gröna ärtor och citronsås 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

0
34